27 augusti 2013

Uterum, en plats för mys

De som följer mig på instagram (camillakamomilla) vet att det hänt saker vid lusthuset nu. Min man har många visioner och tankar kring hur allt ska bli. Först upp är en glasvägg, som ska stoppa vinden. Det blir ju lätt en vindtunnel vid öppna ställen och mellan hus. Och här i vår det av landet känns det som att det blåser jämt. Sen, i något skede blir det genomskinligt tak, så man ska kunna stå här och laga mat, även om det regnar. En lite sittgrupp skulle där också  få plats. En ny arbetsbänk har han gjutit också, men mer om det i ett senare inlägg.


Surfade lite runt på glasade uterum och annat (jag ser sällan aktivt på tv, jag surfar istället på nätet) och ramlade in på KRONFÖNSTERS  (klick) sida och blev ju lite inspirerad. Om jag skulle komma över en bra summa pengar skulle jag absolut  låta bygga ett inglasat isolerat uterum rakt i anslutning till köket. Vi har en stor altan där, framför köket, som numera står helt oanvänd. Det är ju jättesynd att den står oanvänd.  Tänk att bara kunna öppna dubbeldörrarna ut.. Men man ska ju ha drömmar. Visst skulle det vara mysigt med nåt sånt  här? Definitivt med en myskamin också...Såg på deras sidor att de gör riktiga träfönster också. Är du husbyggare och har behov av fönster är det kanske värt att kika in på sidan.Instagramseuraajani tietävät varmasti että huvimajan luona on kaikenlaista tekeillä. Mies teki meille lasiseinän, jonka tarkoitus lähinnä on estää tuulitunnelin syntyä. Seuraavaksi laitetaan läpinäkyvä katto jotta täällä voisi nauttia illanistujaisista ja ruuanlaitosta myös sateisena päivänä. Pieni istuinryhmä mahtuisi vallan mainiosti.
Uusi työtasokin on syntynyt mutta siitä lisää myöhemmin.

Koska en telkkaria kovin ahkerasti katso, surfafailin nettissä hakusanalla "lasitettu ulkohuone",  ja päädyin KRONFÖNSTERIN sivuille. Taas heräsi vanha unelma lasitetusta ulkohuoneesta keittiön yhteyteen. Meillä on siellä valtava terassi joka ei enää ole käytössä juuri lainkaan, ja sehän on sääli. Jostain pitää aina haaveilla. Minä haaveilen nyt lottovoitosta niin saatais tuollainen ihana lasitettu oleskelutila myös talon yhteyteen. kaminankin sinne laittaisin , tietty.

He tekvät muuten vanhanaikaisia ristikko-ikkunoita puusta myös, saattaa ehkä kiinnostaa talorakentajia? 


11 kommentarer:

 1. Vilken tillgång att ha ett glasrum, i vår del av världen där sommrarna är korta och ibland riktigt kalla!

  Åh, så fint det blir!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Vill också ha inglasat... nu bor vi ju i hyreslägenhet, men om jag blir stadd i kassa så kanske... tänk vad skönt när det blåser... och det gör det ju så himla ofta också här.
  Ni får det så himla snyggt där ute, och mysigt.
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 3. Det ser så jätte bra ut - härligt!!

  SvaraRadera
 4. Är det det här som kallas pensionärskuvös? ;)

  SvaraRadera
 5. Det där är nåt jag oxå drömmer om... :o)

  Saknar inte heller Åbo, klarar mej bra utan det, MEN så kul att komma dit efter så många år. Och loppisarna älskar jag.... Men nu när man har vant sej vid lugnet på landet så känns det lite stressigt. Förstår idag varför Gitta alltid klagade på att jag "sprang" när vi var på stan under hennes besök... :o)

  SvaraRadera
 6. Wow, det kommer att bli super det där :) Bra att förlänga vår korta sommar på alla sätt man kan :)

  SvaraRadera
 7. Hej Camilla!
  Tack för kommentaren hos mej och för ditt medgivande! Jag tyckte bara din slända var såååå läcker och så grafisk. Storleken är inga problem, jag förminskar/förstorar efter behov.

  Ännu finns din bild bara i min dator och i mina tankar....men jag lovar att återkomma när/om den är klar!

  Kramar
  Lisa

  SvaraRadera