11 oktober 2011

Detta är inget julinlägg!

Känner en smygande förkylning.. usch nej. Försökte erinra mig om när jag senast varit sjuk men kunde inte komma ihåg. Så ja kanske det är min tur nu?
Kände en liten lockelse att öppna denna glögg igår, men nej, den får nog vänta! Blossa fanns inte att köpa i Alko (finska systenbolaget) ifjol, så nu när den dök upp, passade jag på att hamstra en åt mig! Jag har jobbat på Alko förut, så jag vet av erfarenhet att den kommer bara i vissa mängder och tar slut väldigt fort. Ett bra tips för dig som bor i Finland och vill smaka årets blossa- var ute  i tid! Årets smak är kaffe.Nyt on flunssa tulossaa, hiljaa hiipien. Yäk. Toisaalta, en muista milloin viimeksi olin kipeä joten kai se on sitten minun vuoro nyt.
Tunsin eilen pienen houkutuksen avata ostamani glögipullon, mutta luulen kuitenkin että se saa vielä odottaa. Blossaa ei ollut Alkossa viime vuonna, joten nyt kun se ilmaantui hyllyihin, ostin heti pois. Tiedän myös, entisenä Alkon myyjänä, että tuotetta tulee vain tietyt määrät, ja se loppuu nopeasti. Joten jos haluat maistaa, niin ole ajoissa liikkeellä! Maku? Tänä vuonna kahvi! Varmaan ihanan makuista..

17 kommentarer:

 1. Ja jag undrar just hur kaffeglögg smakar.
  Krya på dig!

  SvaraRadera
 2. Hej hej!
  Hoppas du kryar på dig innan det hunnit bryta ut ordentligt!
  Jag är inne på min andra sjukvecka nu...inte kul kan jag lova...idag är jag på jobbet fast jag eg. inte orkar...
  Tack för glöggtipset! Jag gillar eg. inte glögg men nu med alla nya smaksättningar som kommer börjar jag också tycka det är lite smågott att smyga runt i stugan o smutta lite..;)
  Jag tyckte din man knåpat ihop en jätte fin upphängningsanordning/lampa i köket...va kul att han också gillar att fixa o dona. Bilderna på lilla flickan är ju heelt underbara. Vad duktig du är!
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 3. Oj vad sugen jag blev på glögg nu.. Man skulle kanske passa på att köpa så länge den finns kvar! Ha en bra dag! /MIchaela

  SvaraRadera
 4. Så vad ju den hette, tack för påminnelsen:) Här håller förkylningen på å ta övertaget:( Vi har invigit glöggsäsongen med granne för en vecka sedan:)

  SvaraRadera
 5. Kiitos muistutuksesta! :)

  Täytyykin heti ensi tilassa sännätä myös naapurimaan Systemiin ostoksille, siellä ei olekaan tullut vähään aikaan poikettua...ja sieltä löytää aina kaikkea kivaa ja erilaista.

  Iloa syksyisiin päiviisi!

  SvaraRadera
 6. Krya på dej! Vi missar alltid Blossa-glöggen, man ska tydligen vara ute i myyyycket god tid, så tack för tipset!

  SvaraRadera
 7. Oj tack för tipset...ska ta och se om jag hittar den i lokala alko. Men om du hittade din i er lokala alko så skall jag väl åxå hitta i vår :)

  Kristina

  SvaraRadera
 8. Stilig! Och intressant smak... Blir nog att snabbt ta en sväng via alkoteket nu! Jag väntar också med spänning på vad Lignell&Piispanen har hittat på i år i glöggväg.

  Vilka härliga höstbilder i förra inlägget. Ni har att göra med den veden :) Krya på dig!

  SvaraRadera
 9. Oj vitsi den måst ja genast ut å köpa! Ha missat den flera år då den tagit slut. Å ett år tror jag att dom inte ens tog in den?!
  Men nu vet jag att den finns, och att det gäller att hamstra!

  Kram!

  SvaraRadera
 10. meil ei säästyis :))
  täytyy heti hakea omansa pois !!
  niin ja elä anna flunssalle periksi:)

  SvaraRadera
 11. Hej! Vilken underbar blogg du har, inspirerande bilder! Blossan brukar snabbt ta slut i Sverige också, så igår passade jag på att köpa en. Första gången på 5 år som jag inte missar att köpa den i tid! Snart 1:a advent :-)
  Hälsningar Susanne

  SvaraRadera
 12. Det låter verkligen jättemumsigt med kaffesmak på glöggen. Har en Absolut Vodka som smakar kaffe, en limited edition med fin flaska. Köpte den bara för flaskan, faktiskt...
  Hoppas du snart blir frisk, det är inget vidare att vara förklyld och sjuk som egen företagare. (inte annars heller...)
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 13. Tack för tipset, den ska vi testa! :)

  SvaraRadera
 14. Spännande smak! Ja tänk att det snart är dags.. Kram Anna

  SvaraRadera
 15. Härligt att du kan kommentera igen! :) Både koftan och mössan finns på talomaalla.fi Kika in där så hittar du priser å annan fakta! :)

  SvaraRadera