4 oktober 2011

Orientslinga

Jag brukar börja morgonen med att göra lite bilder, om jag bara har tid och möjlighet. Det ger mig så mycket och jag får ro i mitt sinne inför dagen.

Denna slinga (airams Orient) köpte jag igår, och den pryder nu matsalsbordet. Jag fick en fråga igår, hur jag städar när jag har så mycket saker omkring mig? Nå, kanske jag just gör såhär, att när det börjar bli dammigt så byter jag stilleben ;) Sen är det ju det, att jag egentligen inte har så mycket framme, men jag byter ganska ofta, och då kanske man får den uppfattningen att jag har stilleben i varje knut...

De orangea sakerna i skålen är egentligen gamla julpynt som jag 70% reafyndade en gång. Blommorna är dragonblommor,från den övergivna gamla örtabåten. De torkade vackert och behöll sin lila färg när jag plockade in dem. Oktober är den tristaste av alla månader, så nu kan man verkligen mysa till det lite, tycker jag!



Ha det gott! Kamomilla


Aloitan aamun aina tekemällä kuvia, jos vain sattuu olemaan aikaa siihen. Se on rauhoittavaa ja mukavaa.
Tämän airamin Orient-valoköynnöksen ostin eilen, ja nyt se loistaa tuolla ruokapöydällä niin kauniisti. Sainkin kysymyksen eilen, miten siivoan, kun minulla on niin paljon tavaroita? No ehkä juuri näin, että vaihdan asetelmaa kun vanha on pölyttynyt?  ;) (sinulle anonyymi, löytyy vastaus edellisen postauksen kommenttipalkissa) No, totuushan on se, ettei näitä asetelmia ole kovin paljon , minä vain vaihtelen niitä viikottain, ihan vain omaksi ilokseni.
Nuo oranssit pallot kulhossa ovat vanhoja 70% alennuksella ostettuja joulukoristeita. Nyt on aika nauttia valoköynnöksistä, sillä lokakuu on varsin pimeä ja tylsä!
                                               Kaikkea hyvää! Kamomilla

21 kommentarer:

 1. Hm.. du har då en förmåga att ge mej inspiration.. meen jag har inte tid nu:) Skulle ju ut och måla.. kikade in här som hastigast med sista kaffeskvätten och så ser jag dina ljuvliga höstliga bilder.. och då vill man göra en massa här hemma.. bums men får blunda nu och synda ut.. hihi får du såna frågor du:) hihi.. ha en skön dag.. kram..Pia

  SvaraRadera
 2. Jag gillar att du byter din header så ofta, det känns som ett bonusinlägg när man ser att det är utbytt.

  SvaraRadera
 3. Jättevackert stilleben :-)
  Det är ju så man gör då man har mycket saker..man byter..så gör jag också. Fast jag då int har det tillnärmelsevis lika vackert som du. Gillar din inredningssmak, den inspirerar verkligen :-)

  SvaraRadera
 4. Så fint du gjort. Verkligen varm höststämning på dina bilder!

  SvaraRadera
 5. Vackert. Dina stilleben är alltid så vackra, du kan det där!
  Just nu blir jag ofta lite irriterad då jag sysslar med bilder, för jag hinner inte lära mig så mycket som jag skulle vilja! Men samtidigt är det ju så avslappnande, och härligt då man riktigt får till det!

  ...och vilken cool ljusstake med trofén!

  SvaraRadera
 6. Dina fotografier är sååå fina. Gillar dem verkligen. Stämningen är så fin på dem och de ger en verkligen inspiration. Stilleben är så vackra. Tur att det blir dammigt- då har man en anledning att byta ut och få en föräldring i hemmet...

  SvaraRadera
 7. Vilken jättefin slinga och så passande denna årstid!!! Jo, nu vill man tända många ljus! Uj,så snabbt det blir mörkt - ja, riktigt becksvart såhär ute på landet!
  Så otroligt vackra stilleben!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 8. Oh, onpas hienoja kuvia! Joulutunnelma orastaa jo... :-)

  SvaraRadera
 9. Hejsan! Det är nästan litet julkänsla över det hela, snyggt!
  Fin ljusslinga :)

  SvaraRadera
 10. Åh vilken fin ljusslinga! Var har du hittat den?! Älskar ljusslingor!

  Men va knasigt att nån ska fråga om städningen! Det måste man ju göra på sitt eget sätt.Nog har ag mycket grejer också, eller LAGOM mycket för min smak, och inte är nu städningen nåt problem!?!

  SvaraRadera
 11. ihanat värit ja sävyt..taisin saada orastavan idean poikasen :))

  SvaraRadera
 12. LJusslingor "is the shit" ;) Man kan nästan inte ha för många såna! Härliga bilder som vanligt, också på fotobloggen! (fula fisken)

  SvaraRadera
 13. Jätteläcker slinga! Den gillade jag. Funkar säkert som julpynt också! :))

  SvaraRadera
 14. verkligen mysiga bilder så här i höstrusket!
  kram junhe

  SvaraRadera
 15. Såå mysiga bilder och härligt med ljusslinga! Kram :)

  SvaraRadera
 16. Haha - jo, så är det väl nog hos mig också! Jag byter om pyntet rätt ofta och får det samtidigt städat ;) Samma sak med mitt ständiga ommöblerande - hur skulle man annars få det dammat i alla hörn??
  Mysigt med ljusslinga, jag har en uppe året runt, med små blommor på brännarna.

  Må så gott!
  kram, A-C

  SvaraRadera
 17. Nej Höödu oktober e ingen trist månad ...i alla fall inte för mig som är en stooor älskare av HALLOWEEN;)))Här besöker jag alla recept sidor,pyntsidor,planerar min pumpa i år..älskar o laga fina pumplyktor som pryder gården...alla i familjen har en egen pumpa att designa...pyntar heeeela lägenheten me allt härligt i svart o orange..inklusive spindelnät o spindlar:))E lika hysterisk som dom i amerika när de gäller halloween;))))

  SvaraRadera
 18. Vilken galen kommentar du fått. Självklart fejar man väll varenda minut :) eller kanske inte. Mysiga bilder, har blivigt så dålig på att fixa mina. Har ju så mycket annat kul för mig justnu. Kram

  SvaraRadera
 19. Samma frågor här och svaret är: inte på något sätt! Dvs, jag har dammigt!

  Jättefint arrangemang med ljusen!

  Kramar, vännen!

  SvaraRadera
 20. Ser alldeles ljuvligt ut. Mycket inspirerande, tack för det!
  Ha en skön lördagskväll!

  SvaraRadera