20 oktober 2011

Det goda med livet på landet

I morse kom jag hem från skogen med korgen full av trattkantareller. Frysen fylls sakta med både viltkött och svamp,  och här om dagen låg det ett paket med sprättägg i postlådan. (Tack!)


 Det har sina klara fördelar att bo landet, kan man lugnt säga! För jag kan inte minnas från tiden i stan, att någon skulle ha pluppat in ägg genom postlådan inte! Och inte kom grannen över med en hel hjort heller...
Men där finns ju annat förstås, och allt har sina dåliga och bra sidor. Tänk vad skönt att man kan välja!

P.S det har varit mycket problem med lämnandet av kommentarer eller att öppna sidor på blogger i en tid nu. Själv kan man ju inte veta om det gäller ens egen blogg också, så maila mig gärna om det är problem, så jag vet.

Aamulla metsälenkin jälkeen, kori oli täynnä suppilovahveroita. Pakkasarkku täyttyy pikkuhiljaa myös riistalihalla ja toissapäivänä löysin postilaatikosta paketin jossa oli kananmunia. (kiitos) Maalla asumisessa on hyvät puolensa, aivan ehdottomasti! En ainakaan muista meidän kaupunkielämästä sellaista, että kananmunia olisi tiputeltu postiluukusta! Eikä naapuri tullut kylään, kokonainen peura kainalossaan..ei todellakaan.
Mutta toisaalta siellä on kaikkea muuta, ja kaikella on hyvät ja huonot puolensa. Hyvä että saa valita!

8 kommentarer:

 1. Ihania naapureita! :)
  Kaupungissa on kiva käydä mutta kyllä maalla on mukavampaa!

  SvaraRadera
 2. Vad härligt med sprätt ägg, det var länge sedan jag fick tag på det. Kram

  SvaraRadera
 3. Nu får du skaffa egna höna-pönor, så kan du gå ut varje morgon och plocka...
  livet på landet har sin tjusning, men en tur in till stan är roligt också. Fick tag på stooora fårskinn idag, men minns inte om dom var isländska eller nya zeeländska...eller från nånannanstans. Men får är jag säker på i alla fall, alltid nåt...
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 4. Ja, livet är annorlundare på landet men det är ju det som är så härligt! Jag är glad över att få bo i centrum men kan tillbringa också mycket tid på landet och trappa ner.

  Ha en fin helg!

  Kram
  Sari från Puumuli

  SvaraRadera
 5. För mig låter det alldeles ljuvligt...
  Och vad fin header du har - nu igen! Mycket inspiration hos dig som vanligt :-)
  Kram!
  Susanne

  SvaraRadera
 6. Ursäkta, men vad är sprättägg?? Är själv uppväxt på en gård men ett par hönor, men har aldrig hört det ordet?? :) I helgen skall ja igen till mina föräldrar, så då skall jag minsann äta ägg från gårdens höns!! :)

  SvaraRadera
 7. Ja, tänk vad svamp det har varit i år! Iallafall EN fördel med allt regnande...
  Måste säga att jag tycker ert kök är helt fantastiskt fint! Verkligen en härlig färgskala och många fiffiga lösningar att inspireras av.
  Passar på att önska dig och de dina en fin start på helgen som kommer!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 8. era grannar är verkligen något utöver det vanliga! jag brukar också ibland vara en sådan där god granne, men det blir så ensidigt, så jag tror jag ska bli som andra snart...
  skön helg!

  SvaraRadera