30 oktober 2011

Flingslinga

Besökte Åbo som hastigast i fredags, för att hämta mina nya glasögon. Jag passade på att bunkra stearinljus på det stora blå varuhuset, och luncha där också, för det är ju så praktiskt. En batteridriven ljusslinga fastnade i min hand, och följde med mig hem. De små snöstjärnorna har sugkoppar, så användningsmöjligheterna är oändliga. Till dukningen, i vitrinskåpet, i fönstret... vad mer? Har du någon bra ide´?

Kävin perjantaina Turussa, hakemassa uudet silmälasini. Poikkesin samalla pikavisiitille siihen tiettyyn isoon siniseen tavarataloon, josta ostin kasan kynttilöitä talveksi. Käteen tarttui myös tämä pattereilla toimiva valosarja jossa on imukupit. Tällä on käyttömahdollisuuksia vaikka kuinka paljon! Ikkunaan, vitriiniin, kattaukseen.. mitä sinulle tulee mieleen?

19 kommentarer:

 1. Nää men vad du finner fina ljusslingor.. ser aldrig nån ja! Och giss om jag vill ha flera stycken.. har en sliten bara..det där blååa varuhuset skulle jag behöva titta i tror ja:) snygg var den.. stoppa den i en glasvas eller burk.. kram..Pia

  SvaraRadera
 2. åååh vilken vacker bild - igen!
  tack för att du delar med dig ♥

  Skön sönda´kväll!

  SvaraRadera
 3. Jag har haft en likadan i två vintrar nu - stoppade slingan i en gammal glaskaraff och ställde den vid verandafönstret på torpet. Där tänds den automatiskt vid skymning varje kväll under vintertid vare sig vi är där eller inte. Ser rätt så söt ut...

  Kram
  Sari från Puumuli

  SvaraRadera
 4. idéer har jag nog, men dom censurerar jag här på nätet! ;) Ja, eller en ocensurerad - kanske bambi behöver lite sällskap?

  SvaraRadera
 5. Ihana kuva! Vähän arvoituksellinenkin.

  SvaraRadera
 6. Så mysig bild du hade!

  I julas hade jag slängt en liknande slinga vid fönstret i grovköket. Vid nyår slutade takbelysningen att fungera och så tjänade slingan som den enda belysnngen i rummet fram till sommarn när vi gick ny lampa i taket. Så ja, möjligheterna är oändliga...;)

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Den ljusslingan är verkligen fin. Annars brukar jag föredra de helt vanliga, men stjärnorna var fina.

  SvaraRadera
 8. Så gullig ljusslinga du har köpt.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 9. Har flera modeller i min butik och kunderna har dem i uterum, fönster, dukning m m. Så varför inte i en glasburk - också populärt ihop med söta kulor framöver.

  Kram Marie

  SvaraRadera
 10. vad söt! jag fick (av mr. hassuli) en ny ljusslinga förra veckan. ska nog visa den någon dag :)

  SvaraRadera
 11. Hej, många ljusslingor finns hemma hos mig, ger ett så stämningfullt ljus. Finns i lyktor, fågelburar, bara fantasin sätter gränser. Christina

  SvaraRadera
 12. Jättefina ljusslingor!
  Jag ska till samma blåa varuhus på tisdag, - får ta mig en titt då.
  Må så gott i veckan som kommer!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 13. Jag skulle välja ha den i ...växthuset :)
  / Karla

  SvaraRadera
 14. Hej!
  Jag har fjolårets variant från samma varuhus i form av stjärnor. Mina barn satt fast den i kaklet runt spegeln i gäst toan. En annan slinga tryckte vi fast i ett litet fönster där väggutag till elnätet inte fanns tillhands. En tredje slinga petade vi in i pepparkakshuset, en fjärde slinga snurra jag runt en krans som hängde på en dörr. Idéer finns och slingor också :o) Tur att de är billiga så kan man köpa flera ;o)
  -mona-

  SvaraRadera
 15. Som små smycken är de stjärnorna! Skall nog skaffa en och sätta i vår björkstam i vardagsrummet och en i en glas URL vid entrén och kanske i lillans rum och... Möjligheterna är många! Ha en fin dag! Kram Susanne

  SvaraRadera
 16. Hej!
  Jag som är svensk, fattar inte, vad är det blå varuhuset? Kan det möjligtvis börja på I och sluta på A.
  Jag vill... med ha sådana ljuslingor över en portal i vinter.
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 17. Jag har målat en stor gren vit , hängt på väggen med ljusslinga i!
  Men di slinga var vrålsöt!

  SvaraRadera
 18. Ja men visst är de superfina?! Så mysiga och så användbara! Vi har också bunkrat! ;-)

  HA en finfin måndag!

  Kram Emelie och Elin

  SvaraRadera