9 oktober 2011

Veckoslutet

Helgen i ett nötskal. En fin korg jag fick av VÄNINNAN, ungdomarna och gubben bar in ved och jag städade undan trädgårdsmöbler och sånt inför vintern.
Hittade en tapper tomat och lite torkad chili också..
Skönt att ha veden inne, den har redan hunnit bli lite fuktig, men det gör inget, vi har mycket kvar från ifjol ännu. Men i ett hus som vårt, med tre eldstäder igång dagligen, varje dag under vintertiden, så går det åt en hel del..

men ännu har vi inte eldat i vardagsrummet en enda gång för i höst! (i köket nog- varje dag då det ska lagas mat) I natt var det nog kallt, så det är bara en tidsfråga innan vi får dra igång...Vi skjuter nog upp det så länge det går. I vår sen, just när man börjar tro att man ska spy så fort någon nämner ordet elda, ja då kommer vårvärmen och räddar oss :)

Viikonloppukooste: sain kauniin korin YSTÄVÄLTÄ, nuoret sekä isäntä kantoivat puita varastoon ja minä siivosin pihakaluusteet pois silmistä. Löysin survivor-tomaatin ja kuivuneen chilinkin...
Ihanaa että puut on kannettu varastoon. Oli ehtinyt jo kastuakin mutta ei hätää, viimevuotistakin halkoa on vielä jäljellä. Mutta toisaalta, tällaisessa talossa jossa talvisaikaan on kolme tulisijaa käytössä joka päivä, niin kyllä sitä puutavaraa meneekin!

Vielä ei ole tarvinnut lämmittää kertaakaan (paitsi keittiössä jossa tehdään ruokaa puulämmöllä) mutta se on kai ihan vain päivistä kiinni nyt. Siirrämme aloittamista niin pitkälle kun vain voi. Sitten keväällä juuri kun tuntuu siltä että lämmittämisestä tulee jo oksettava olo, silloin tuleekin pelastava kevätaurinko sopivasti lämmittämään!

11 kommentarer:

 1. Fina bilder.
  Ha en fortsatt bra söndag!
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 2. Bra med stort vedlager! I morse var det verkligen kallt. Vi har inte riktigt kommit igång med eldandet i öppna spisen ännu, men det kommer så småningom.

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga höstbilder du har fotat!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Mysigt att kunna ved elda! Är lite bitter då förra ägarna till vårt hus hade dragit ut vedspisen ur köket.. synd..
  Trevlig söndagskväll!

  SvaraRadera
 5. Vackra foton och vilken vacker korg du fick :-)

  SvaraRadera
 6. I vårt är det precis så,man försöker in i det sista före man måste elda alla ställen sen då man börjar är det så skönt.Och så måste jag medge att jag gillar doften som blir då man eldar.Ha en bra vecka!!

  SvaraRadera
 7. Vilka fantastiskt vackra bilder! Det låter så mysigt med så många eldstäder!! kram

  SvaraRadera
 8. vilka vedmängder! Men det behövs säkert en hel del då ni värmer huset genom att elda! Hurtigt! Vi tar en träff snart igen, d var skoj!

  SvaraRadera
 9. Vi värmer ju också hela huset med ved, så jag har hunnit stabba en och annan vedklabb i sommar! Dock behöver jag inte bära in den i huset, bara så mycket så jag får min mysbrasa tänd i öppna spisen... :O)

  SvaraRadera