14 april 2010

Vedugn och växthusdrömmar...

Jag tror jag lovade att det skulle bli pysselinlägg nu, men ni får stå ut med annat. Och det blir dessutom ett långt inlägg! Vi njöt av vädret i söndags och gubben fixade mat ute vid vedugnen. Pizza vid lusthuset. Kan livet bli bättre?
Han är verkligen i sitt esse här. Matlagaren, "snickaren" och livsnjutaren.
Brödspaden har han gjort själv av en gammal diskbänksplåt och ett enskaft. Han gillar det där med återanvändning han också. Jag kan lova att det blev gott! Enda nackdelen med pizza är väl att man oftast ändå blir rysligt törstig av den.Oj, det blev visst några bröd också! Bondlurkens bröd heter de här. Ett Italienskt recept från Tv-programmet "Solens mat" som är ett av våra favoritprogram.
Lusthusmyset bara växer. Nu blir det växthus här också! kolla, stommen är klar! Men tro inte att det är min ide´... Nejnej, han som trivs med matlagningen vill försäkra sig om att ha fina goda närodlade råvaror. Jag kommer nog bara att få glutta in genom dörren jag...

De blir i vinkel de här husen, lusthuset, växthuset och så den stora rökugnen / vedugnen. livsnjuteri för hela slanten!!-För om man bor såhär på landet ska man ju nog ta ut det mesta av det!
Zaidagulle fungerar som byggnadsövervakare. Nyfiket smyger hon omkring och övervakar.
Vad ska växthuset byggas av då? jo, gamla fönster förstås! Vad annars?

Idag har han dessutom redan hunnit måla lite och fixa de övre gavlarna. Det kommer givetvis mer bilder i framtiden, när arbetet framskrider. Lita på det!
Kamomilla

Sunnuntaina mieheni päätti että nautitaan ruuasta ulkona huvimajassa. Niinpä hän päätti valmistaa pitsaa meidän suuressa ulkouunissa, ja pyöräytti hän siinä samassa muutaman leivänkin! Hän rakastaa ruuanlaittoa ja haluaakin varmistaa että hän jatkossa saa parasta tuoretta lähiruokaa, joten nyt meillä rakennetaan kasvihuone josta varmasti on tulevaisuudessa paljon iloa. Itse en ole mikään multasormi mutta saan varmaan nauttia hänen aikaansaannoksista aikanaan. :)
Kamomilla

30 kommentarer:

  1. Så himla mysigt och fast jag just var jättemätt blev jag nästan hungrig.
    Ni kommer verkligen att få en riktigt myshörna i trädgården när allt blir klart.

    Kram!

    SvaraRadera
  2. onpas sulla ihana mies,kun tuollaisia asioita arvostaa.
    Teillä on kiva ulkoruokapaikka...uuni ja kaikki...

    SvaraRadera
  3. Voi mikä ihana kesäkeittiö! Meilläkin haaveillaan lähiruuasta ja kasvihuoneesta.

    Ihanat harrastukset miehellä! :)

    SvaraRadera
  4. Men vilken händig make du har! Pizzorna ser riktigt goda ut. Vi har inte invigt vårt lusthus för den här säsongen ännu, men snart blir det nog dags.
    Jag drömmer ju också om ett växthus av gamla fönster. En händig make har jag också ;o),men tyvärr är det lite tidsbrist...

    SvaraRadera
  5. Wow!!!! Myyyyyyyysiga bilder!!! Letar fönster, och du har en hel hög såna fina!!! Lyckliga du;o)
    Härligt inlägg!!!

    Kram Kram Malin

    SvaraRadera
  6. Åh mums va goda pizzorna ser ut! Så fint det blir där med växthus och allt! Vi brukar baka pizza i bakugn i källaren, blir supergott!:) Ha en fin vecka! Kram :)

    SvaraRadera
  7. Vilket mysigt projekt! Så härligt att höra hur ni njuter av tillvaron :) Det är så livet ska vara!

    Kram

    Ps. Gillade stolen i förra inlägget supermycket. Du är så duktig :)

    SvaraRadera
  8. Gillar verkligen ert fina lusthus och utekök! Bara så mysigt!!

    Väntar ivrigt på att få se växthuset...!

    SvaraRadera
  9. Milda makter, himmel och pannkaka!
    Det blir ju helt bedååååårande! Var har du kommit över sådana fönster??!

    Slurp de där pizzorna!!! Och en kall öl till! Du kan ju sitta och äta "ute" varje dag du! Nog har du en karlarnas karl!!!

    Kraamis!

    SvaraRadera
  10. Det kommer att bli så fint! Drömmer också om ett växthus. Gamla fönster har jag redan, en man som är intresserad av matlagning (och gärna vill odla eget) har jag också. Så kanske ett växthus står på tur efter bastuprojektet. Ha det bra!
    /Tant Brun

    SvaraRadera
  11. Oj, oj, så mysigt ni verkar ha det med blivande växthus och allt!

    Pizzorna ser helt underbara ut!

    Vilken njutarhörna ni får i trädgården där!!!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  12. Hei kamomilla
    Takk for hyggelig kommentar...det var fint å høre at boken vår er synlig i finland. Jeg har nettopp fått den finske oversettelsen.
    Nydelige bilder du viser på bloggen din av bakerovn og herlig drivhus.
    jeg drømmer også om en bakerovn på hytta. Vi har døren, men mangler resten...håper mannen min snart kommer i byggemodus.
    Kos deg i sola.
    Klem...Ellen

    SvaraRadera
  13. Men! Otroligt vad begåvad du är med den för dig perfekta maken! Vilket livsnjut du delar med dig av och de där fönstren har ni lyckats hitta också. Genomtänkt! Grattis!

    SvaraRadera
  14. Oioioi!! Kaikki näyttää hienolta; puuhakas mies, rakennustyömaa ja pizzat! :)

    SvaraRadera
  15. Ni har nog verkligen det mysigt hemma hos er!

    SvaraRadera
  16. Vilka härliga bilder! Som ett riktigt reportage, som ger inspiration och lust att se mer! Kommer ju att bli hur bra som helst erat växthus, det kan jag redan se. Och vilken gubbe du har!!! Oj oj oj, håll hårt i honom! En "Handyman" av det rätta virket och handlaget tror jag bestämt! Pizzan - har du receptet på den??
    Blir såå sugen av ditt "reportage"..
    Kram/Marie

    SvaraRadera
  17. nei men så utrolig hyggelig med stenovn for å steke pizza! litt italia på gang der skjønner jeg! :-)
    Nyt dagene så mye!
    Mvh
    Masy

    SvaraRadera
  18. Ser så härligt ut! Pizza i lusthuset redan i April det känns riktigt vårigt. Ni kommer att få många sköna stunder ute i den myshörnan under sommaren. Väntar med spänning på mera foton från växthusbygget.

    Kramisar!

    SvaraRadera
  19. Men vilka härliga bilder och vad mysigt med en sådan ugn!! Härligt att stå i det fria och laga mat, jag älskar också solens mat! Underbart program och jag vill åka till alla ställen där han är. :) Fina fönster du hittat också, min dröm är att bygga ett litet växthus på gården någon gång i framtiden där man kan odla lite, men också sitta inne och fika/läsa tidiga vårdagar. Ha en bra dag - kram E

    SvaraRadera
  20. Vilket paradis ni bygger där i skogen! Blir nästan lite avundsjuk... ;O)

    SvaraRadera
  21. Å herregud vilket trevligt hem du har. Inte bara att det är vackert inne, ni har dessutom en vedugn, ett lusthus och snart ett växthus. Jag är riktigt avundsjuk. Var i landet bor du?
    Kram Anna.

    SvaraRadera
  22. Tack för alla dina glada och inspirerande inlägg! De piggar verkligen upp vardagen här bland flunssor och smutstvätthögar.

    Sköna vårdagar och lycka till med alla era härliga projekt!

    H: Hemmamamman

    SvaraRadera
  23. Vad härligt, de e bra att ni förstår att njuta av livet å varandra. Ska bli spännande att se hur växthuset framskrider, de e nog fint att ha eget odlade ingredienser:)

    SvaraRadera
  24. Oi oi, tuosta tulee varmasti mahtava! Aivan paras ruoanlaittaja, voi kyllä nyt iski vähän kateus ;)

    SvaraRadera
  25. Konstigt, precis sådär tänkte jag att vi skulle ha det i framtiden- ett lusthus och växthus intill varandra i vinkel.. =) Så fint det blir och vilken man du har!
    Kram /Anna

    SvaraRadera
  26. oj oj oj! här händer det grejer, växthus och pizza:)mmmmm vattnas i munnen!ska bli kul att se hur det framskrider:) skön helg!

    SvaraRadera
  27. Helt bedårande ställe att vara på! Ni gör så fint och växthuset kommer att bli alla tiders, ser jag!!

    Ha det bra!

    SvaraRadera
  28. Nu blir jag ju lite avundsjuk! Har hela veckan drömt om ett litet växthus! Ska bli spännande att se det växa fram! Och vilket härligt utekök ni har!

    SvaraRadera
  29. Vad härligt när man har en man som s.a.s. är på samma våglängd :O) Vilken underbart mat du blir serverad hela tiden, mmmm

    SvaraRadera
  30. Åhh, hur mysigt såg inte det där ut!!! Vilken härlig ugn att ha o vilken härlig man att ha;) Hihi
    Det kommer ju att bli en helt underbar plats, som du säger, livsnjutarställe!!!
    Kram Cilla

    SvaraRadera