3 oktober 2012

Att skapa utrymme där det inte finns

Vårt sovrum är litet. Pyttelitet, och fylls upp av en säng och ett stort "Narniaskåp" . Nattduksbod får just och just plats med en skosked och milt våld,  och så ryms en bytta för ved. Kaminen behöver space runt sig så allt för nära kan man inte klämma sina saker. Inte vintertid i varje fall.  I flera år har vi slängt våra kläder lite vart det passat- oftast i högar på nattduksbordet eller på golvet. Men hur kul är det?
Mannen har nu löst problemet med att använda de tre hörstörar vi haft som prydnad i en knut ända sen vi flyttade in.

Det här är inget nytt- jag vet, men för oss en härlig lösning som borde gjorts för länge sedan! Att de är så korta kanske stör någons öga, men faktum är, att de står stadigare så, och behöver en mindre lutning än en lång stege. För att min stege ska få plats, måste vi  ha ena pardörren stängd, åtminstone den tid av året då kaminen är igång. Jag kan leva med det.
Slutet gott, allting gott.


Lisää tilaa!

Meidän makkari on todella pieni ja sinne mahtuu sänky sekä "Narniakaappi". Lisäksi sinne saa kenkälusikalla ja pienellä väkivallalla ängettyä kummallekin yöpöydät. Kaminan viereen mahtuu klapipytty. Kaminan kuumuus on otettava huomioon, eikä sen lähistöön voi ainakaan talvella laittaa mitään tavaroita. 
Iltaisin olemmekin sitten heittäneet vaatteemme johonkin nurkkaan lattialle, tai sitten yöpöydille. Tosi toimivaa? NOT..
Mies ratkaisi asian rakentamalla meidän kolmesta vanhasta heinäseipäästä vaatetikkaat. Tämä ei suinkaan ole mikään uusi keksintö, mutta meille ihan huippujuttu joka olisi pitänyt toteuttaa jo aikoja sitten! Pysyvät hyvin pystyssä ja vievät vähemmän lattiatilaa kuin pitkät tikkaat.
Toinen ovi on nyt pidettävä kiinni, jotta tilaa löytyisi minun tikkaille, mutta ei se haittaa. Sitten keväällä taas, kun kamina ei ole käytössä, voin siirtää tämän härvelin oman sängyn viereen. Olen niin tyytyväinen!!

12 kommentarer:

 1. Snygg lösning!
  Kram sabina

  SvaraRadera
 2. Snygg lösning minsann!! Gillar och kan bra vara att jag snor detta tips till vårt kommande sovrum, för det kommer osså att vara litet och vi kommer ha STORT behov av enkla fina förvaringslösningar för liten yta! Ps. nyfiken som jag är - är det möjligt att få ett större sovrums inlägg nåt tag?! Kramen*

  SvaraRadera
 3. Vilken fin idé för att hänga kläder på! SJälv har jag alltid en hög liggande i sovrummet....trots att jag har en gammal stege...!:)

  Snyggt med höstörarna!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Det blev ju jättesnyggt. Så praktiskt att kunna ställa där det finns plats. Väntar med spänning på nya sovrummet och en klädkammare... där får allt ligga över natten. Har jag planerat i alla fall. Sen om verkligheten kommer att se ut sån, det får vi se...
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 5. Finemang!
  Usch ja, klädhögar överallt gör inte mig glad...
  På min sida i sovrummet har jag krokar på väggen för använda kläder, borde nödvändigt fixa motsvarande åt gubben också.

  SvaraRadera
 6. Jag har också gjort en stege av ett par gamla hö-störar, men min blev vit till sist :)

  SvaraRadera
 7. Ihana idea!!! Ja vielä kaunis toteutus. Täydet pisteet miehellesi;)

  Olet kyllä hyvä valokuvaamaan.

  Terkuin, Frida

  SvaraRadera
 8. Halloj!
  Vilken snygg lösning för kläderna.
  Men vad mysigt det låter med kamin i sovrummet, somnar man gott av värmen och det sprakandet ljudet, bara lite avis hihi.
  Ha d gott kram Arja

  SvaraRadera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 11. Så nydelige bilder!!!

  SvaraRadera
 12. Jättefint!! Jag har också löst det så och trivs jättebra med det.
  Kram Anna

  SvaraRadera